Als het gaat om schilderprojecten, vraag je je misschien af ​​wat beter is: een verfspuit of een roller? Laten we de voor- en nadelen van elk bekijken om u te helpen bij het kiezen van de juiste tool voor de klus.

De voor- en nadelen van verfspuiten

professionele schilder spuiten

Als u op zoek bent naar snelle verfdekking voor kasten, muren, meubels en plafonds, gaat er niets boven een verfspuit. Ze kunnen binnen enkele minuten doen wat een roller uren nodig heeft. Ze zijn ook minder arbeidsintensief dan rollen en bieden een betere dekking.

De veiligheidsfactor

Ook persen deze sproeiers veel verf door een kleine punt. Als u te dichtbij komt terwijl de verf aan het spuiten is, kan dit een reis naar de ER betekenen. Als u merkt dat u een verfinjectie heeft, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Zelfs als de blessure er niet slecht uitziet, kunnen coatingmaterialen gifstoffen bevatten.

Dure overspray

Verfspuiten gebruiken ook veel verf. Twee tot drie keer meer dan verfrollers. Dat komt omdat de meeste verf niet op uw oppervlakken terechtkomt – het eindigt als overspray. Dus, houd daar rekening mee in uw verfbudget.

Extra voorbereidingstijd

Over overspray gesproken, het kan alles bedekken, zelfs dingen die u niet wilt bedekken. Bescherm dus voordat u gaat spuiten alle oppervlakken die u niet wilt schilderen. Plak plastic of kranten over vloeren, ramen en deuren en verwijder of bedek meubels zorgvuldig.

Wat u moet weten voordat u koopt

Als een verfspuit de juiste optie voor u lijkt, zijn hier nog enkele dingen die u moet weten voordat u koopt.

Zoek uit welk type je nodig hebt. Ga je muren, meubels of beide schilderen?

  • Kies een systeem dat hogedruk genoeg is om rechtstreeks uit de verfbus te trekken, waardoor u tijd bespaart om de verf te verdunnen
  • Koop er een met genoeg sap om uw projecten van stroom te voorzien, of u nu een stoel spuit of een huis met drie verdiepingen schildert
  • Kies er een met een tuinslangpoort ingebouwd in de veldspuit, om het opruimen snel en gemakkelijk te maken
    De voor- en nadelen van verfrollers

schilderen

Verfrollers – die beproefde gereedschappen – zijn goedkoper dan spuitmachines, bedekken oppervlakken grondig en vereisen zeer weinig vaardigheid om te gebruiken. Prep is ook vrij eenvoudig: gooi wat zeilen weg en ga. (Ervan uitgaande dat je goed kunt knippen met een penseel, voeg anders wat tijd toe voor het aanbrengen van schilderstape.)

Het nadeel is dat ze traag zijn. Met een roller duurt het uren of dagen om een ​​kamer te schilderen. En ze zijn ook rommelig om op te ruimen.

Dus, welke is de winnaar?

Het is best moeilijk om in deze wedstrijd een duidelijke winnaar te noemen, omdat ze elk hun nut hebben.

Verfspuiten zijn snel, maar ze zijn duur, vereisen veel tijdrovende voorbereiding en zijn niet de beste optie voor beginners.

Aan de andere kant bieden rollers meer controle en gebruiken ze minder verf, maar ze offeren snelheid op.

U hoeft geen team te kiezen

Er is geen duidelijke winnaar, maar het goede nieuws is dat je geen team hoeft te kiezen. Gebruik degene die u het prettigst vindt, of schakel tussen beide.