Verf is de eerste en beste verdediging van je huis tegen de elementen. Het is ook de eerste indruk die uw gasten en potentiële kopers ontvangen. Maar veel huiseigenaren weten misschien niet wanneer ze de buitenkant van hun huis opnieuw moeten schilderen. Hier zijn zes signalen dat het tijd is om je lijst met contactpersonen voor een schilderprofessional op te halen.

1) Vervaagde of verkleurde verf

Vervaagde en verkleurde verf kan meer zijn dan alleen een teken dat uw verf oud is. Het kan ook problemen onder de oppervlakte met uw huis of de verf zelf aangeven.

Terwijl verf na verloop van tijd in het zonlicht vervaagt, kan het een groter probleem zijn als uw huis aan de schaduwzijde van het huis vervaagt. U kunt problemen hebben met het binnendringen van water of uw dampscherm. Als dit het geval is, zie je watervlekken langs de zijkant van het huis druppelen. Bel een expert om het probleem te isoleren en te repareren voordat u opnieuw schildert.

Curb-beroep

Naast verbleking kan verf ook verkleuren in de zon. Dat boerengeel dat vijf jaar geleden zo mooi was, ziet er nu misschien modderig beige uit. Zoek naar UV- / lichtbestendige verf om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

2) Gebarsten, schilferende, bubbelende verf

Als u in een klimaat leeft met hete, vochtige zomers of strenge, koude winters, heeft u mogelijk gebarsten, schilferende of borrelende verf. Maar kijk dieper, want dit kunnen ook tekenen zijn van natrot, droogrot of schimmel. Vervang beschadigde materialen voordat u gaat schilderen, omdat verf niet blijft plakken aan verrot hout.

3) Krimpende, verkleurde of verharde kit

Als u merkt dat de kit rond uw ramen en deuren tekenen van slijtage vertoont, overweeg dan om opnieuw te schilderen. Veel huisschilders doen kiten opnieuw als onderdeel van het verfwerk. Aangezien kalefateren uitzet en samentrekt met uw huis naarmate uw huis wordt blootgesteld aan verschillende temperaturen, kan het na verloop van tijd zijn elasticiteit verliezen. Als de kit krimpt, verkleurd of hard aanvoelt, praat dan met uw schilder om hem te laten repareren.

 

4) Uw Curb-beroep verzakt

 

Ziet uw huis er een beetje slechter uit door slijtage, de bekleding smoezelig en de verf vervaagd? Een laag verse verflaag zorgt er niet alleen voor dat het er fris en uitnodigend uitziet, maar het verhoogt ook uw huiswaarde.

5) Uw huis is nieuw

We weten wat u vraagt: waarom zou ik een nieuw huis schilderen? Dat komt omdat aannemers meestal maar één verflaag over voorgelakt hout spuiten. Ze zijn afhankelijk van de primer om als ondervacht te fungeren en uw huis te beschermen. Maar één verflaag is misschien niet genoeg om schade op lange termijn te voorkomen. Dus, als uw huis nieuw is, verwacht dan binnen de eerste vijf jaar opnieuw te schilderen – op die manier loopt u geen risico op langdurige schade.

6) Uw verf is nog niet gechipt of geschild

U hoeft niet te wachten tot verf tekenen van schade vertoont om een ​​professional in te schakelen. Als u uw huis schildert voordat u afgebladderde verf ziet, kunt u schade aan de buitenkant van uw huis voorkomen. Het minimaliseert ook de behoefte aan voorbereidend werk zoals schrapen, opnieuw aflakken en vervangen van hout. Dit alles verlaagt uw verfkosten