Als u dit jaar uw huis verkoopt, wilt u het meeste geld verdienen met uw verkoop. Een makkelijke manier om dat te doen? De juiste muurkleur. Vastgoedsite Zillow heeft een studie uitgevoerd waaruit blijkt dat een nieuwe verflaag u echt kan helpen uw huis voor een hogere prijs te verkopen.

Koele, neutrale kleuren FTW

In deze studie werden meer dan 32.000 foto’s bekeken van huizen die in het hele land werden verkocht. Het doel was om te zien of verfkleuren de verkoopprijzen beïnvloedden in vergelijking met huizen met witte muren.

We ontdekten dat kamers lichtblauw, lichtblauwgrijs en taupe / havermout / greige werden verkocht voor meer dan huizen met witte kamers. Hier volgt een prijsoverzicht van kleuren en kamers:

Blauwe badkamers

Degenen met lichtblauwe tot maagdenpalm badkamers verkocht voor 5.440 meer.

Grijs-blauwe keukens

Huizen met blauwe keukens, met name zacht grijsblauw, werden verkocht voor ongeveer 1.800 meer.

Leisteen blauwe eetkamers

Leisteenblauwe eetkamers (die een reeks lichtgrijsblauw tot leisteenblauw bevatten) werden gemiddeld voor 1.926 meer verkocht.

Cerulean slaapkamers

Slaapkamers die licht cerulean of cadetblauw zijn geverfd, kunnen worden geleverd met een premie van meer dan 1.850.

Beige woonkamers

Woningen met lichte taupe, havermout of lichtbeige woonkamerwanden verkopen voor 1.926 meer dan verwacht.

woonkamers

Exterieurs: Greige Versus Tan

De kleur van je huis kan ook van invloed zijn op de verkoopprijs. Huizen geverfd grijs aan de buitenkant verkocht voor bijna 3.500 meer dan vergelijkbare huizen geverfd in een medium bruin of bruin.

Vergeet de voordeur niet

Voordeuren spelen een belangrijke rol bij het beteugelen van de aantrekkingskracht, dus het is geen verrassing dat ze ook de verkoopprijzen van huizen beïnvloeden. De winnende kleur voor voordeuren zal u misschien verrassen. Je zou denken dat een opvallende kleur – geel, groen of rood – je huis zou onderscheiden. De winnaars waren zelfs marineblauw en leigrijs.

Koele, neutrale kleuren spreken een breed scala aan mensen aan. Nieuwe verf, in een aantrekkelijke kleur, geeft aan dat er voor uw huis wordt gezorgd en dat deze andere functies heeft die kopers misschien willen.

Koele, neutrale kleuren spreken een breed scala aan mensen aan. Nieuwe verf, in een aantrekkelijke kleur, geeft aan dat er voor uw huis wordt gezorgd en dat deze andere functies heeft die kopers misschien willen.

Te vermijden kleuren

Wat schrikt kopers af? Terwijl sommige kleuren de verkoopprijzen verlaagden (huizen met terracotta eetkamers verkocht voor ongeveer $ 2.000 minder), kan het gebrek aan kleur de grootste impact hebben. Deze studie toonde aan dat huizen met witte badkamers voor ongeveer $ 4.000 minder werden verkocht dan vergelijkbare huizen.

Andere factoren zijn zeker van invloed op de verkoopprijzen, zoals de kwaliteit van het onderhoud en de aanwezigheid van houten vloeren, popcornplafonds en open plattegronden. Maar het selecteren van de juiste verfkleur is een van de belangrijkste factoren gebleken in het feit of een huis sneller of voor meer geld verkoopt